Upute za korištenje DJORAJ platforme
1. REGISTRACIJA I PRIJAVA

Dobrodošli na platformu za zamjenu DJORAJ. Kako biste imali sve dostupne mogućnosti, odnosno kako biste mogli kontaktirati oglašivača i ostvariti zamjenu, dužni ste se registrirati. Pritiskom na REGISTRACIJA u gornjem desnom kutu platforme, otvara se obrazac u koji unosite svoje podatke. Registracijom postajete korisnik DJORAJ platforme.

Ukoliko ste već registrirani korisnik u gornjem desnom kutu odabirete PRIJAVA nakon čega unosite email adresu i lozinku koju ste postavili prilikom registracije.

2. POSTAVI OGLAS

Nakon što ste se uspješno prijavili, možete u gornjem desnom kutu zaglavlja odabrati opciju +POSTAVI OGLAS. Zatim se otvaraju koraci koji vode do željene zamjene.A. IZABERI KATEGORIJU

Odabirete jednu od ponuđenih kategorija, zatim odgovarajuću potkategoriju i detalje koji su potrebni. Klikom na Nastavi prelazite na sljedeći korak. Morate odabrati sve potkategorije da biste mogli nastaviti.

B. OPĆI PODACI I KARAKTERISTIKE

B. OPĆI PODACI I KARAKTERISTIKE Prvo upisujete naziv i procijenjenu vrijednost oglasa kako bi vam se prikazivali oglasi približne vrijednosti.

Ukoliko mijenjate određeni predmet koji je u vlasništvu pravne osobe, možete potvrditi tu opciju odabirom Pravna osoba.

Dodajete osnovne i dodatne informacije, opis oglasa i učitavate slike. Svaki oglas u nazivu mora sadržavati najmanje pet, a najviše trideset znakova. Svakom oglasu se može pridružiti najviše deset slika.

C. ŽELJENA ZAMJENA

Unutar posljednjeg koraka kod postavljanja oglasa, odabirete svoje želje. Unosite naziv želje, odabirete lokaciju na kojoj želite da se pretražuju vaše želje i dodajete osnovne informacije poput kategorije i potkategorije gdje odgovara vaša želja. Dodajete opis vaše želje.

Kao i kod dodavanja oglasa, imate mogućnost da odabirete želju koja je isključivo u vlasništvu pravne osobe. Također, ako želite, možete unijeti minimalni i/ ili maksimalni novčani iznos do kojeg želite da Vaša želja bude. Ako ova polja ostavite praznima, sustav Vas automatizmom spaja s drugim oglasima koji su približne vrijednosti Vašeg oglasa.

U vrhu i dnu obrasca s desne strane, odabirom ZAKLJUČI ŽELJU, spremili ste trenutno upisanu želju. Kako bi dodali novu želju, odaberite i otvara se obrazac za unos nove želje. Ukoliko odaberete DODAJ NOVU ŽELJU, a niste prije toga pritisnuli ZAKLJUČI ŽELJU – želja će svejedno ostati spremljena. Da bi uklonili unesenu želju, potrebno ju je otvoriti, prikazano na slici ispod.Nakon otvaranja želje, u podnožju se otvara opcija UKLONI ŽELJU. Prikazano na sljedećoj slici.
Kako bi lakše pratili koliko vam je preostalo želja, postoji brojač želja iznad obrasca za unos, gdje piše Ukupno želja za objaviti: i trenutni broj želja koje ste unijeli od 5 mogućih.

Ukoliko niste odabrali lokaciju i kategoriju vaše želje – niste u mogućnosti dodati oglas. Ta polja su obvezna za unos. Neispunjena obvezna polja će se zacrveniti i platforma će vas vratiti na ta mjesta kako bi odabrali traženo.

Nakon toga se prikazuje logo DJORAJ, dok se vaš oglas učitava. Nakon učitanog oglasa, platforma vas obavještava o uspješnom dodavanju oglasa, pri vrhu stranice koja vam se otvorila.

Na toj istoj stranici se nalazi pregled vaših mogućih zamjena, odnosno kombinacije zamjena u skladu s vašim željama i ponuđenim oglasima drugih korisnika.

*NAPOMENA* Ukoliko želite da Vam platforma nudi što bolje i detaljnije moguće razmjene, savjetujemo Vam da označite što više potkategorija i dodatnih filtera u 3. koraku, tj. prilikom odabiranja želja. Odabir makar jedne potkategorije ili dodatnog filtera znači da će moguće razmjene biti što točnije i detaljnije. Ako nemate na umu što konkretno želite, možete označiti i samo jednu glavnu kategoriju, npr. NEKRETNINE ili AUTO MOTO. Međutim, u tom slučaju ćete imati veliki broj podudaranja koja možda neće u potpunosti odgovarati Vašim željama.

3. PRIKAZ MOGUĆIH ZAMJENA

Unutar tamno plavog okvira nalazi se naziv vašeg oglasa za kojeg su pronađena podudaranja s drugim oglasima za vašu traženu želju. Program za pronalaženje mogućih zamjena se pokreće jednom dnevno, stoga Vam moguće zamjene neće biti odmah prikazane nego tek sljedeći dan. Kada dođe do novog podudaranja, sustav Vas obavještava slanjem e- mail poruke.

Prva mogućnost koja se nudi za zamjenu su DIREKTNA PODUDARANJA 1 NA 1. U ovoj mogućnosti zamjene, vrijednosti vašeg oglasa i pronađene želje su približne. Vaš oglas i oglas s kojim ste „spojeni“ podudaraju se s vašom željom, odnosno sa željom korisnika. Ovo su samo neke od zamjena koje Vas možda zanimaju. Ako kliknete na opciju NE ZANIMA ME, zamjena se briše, a na njeno mjesto dolazi nova.

DIREKTNA PODUDARANJA 1 NA 2 2 prikazuju zamjene između tri osobe. Odabirom bilo koje stavke izbornika otvara se shema koja prikazuje vaš oglas i oglase dostupne za zamjenu. U ovoj potencijalnoj zamjeni potrebna su sva tri korisnika za izvođenje zamjene. Ovo su samo neke od zamjena koje Vas možda zanimaju. Ako kliknete na opciju NE ZANIMA ME, zamjena se briše, a na njeno mjesto dolazi nova.

MOŽDA VAS ZANIMA - Ovo su samo neke od zamjena koje Vas možda zanimaju. Ako kliknete na opciju NE ZANIMA ME, zamjena se briše, a na njeno mjesto dolazi nova.

Odabirom KONTAKTIRAJ OGLAŠIVAČA otvara se obrazac za prvi kontakt između vas i tog oglašivača Ukoliko ste se odlučili za zamjenu između tri osobe, otvara se grupni obrazac za unos poruke za prvi kontakt između vas troje.

Nakon prvog slanja poruke, vaš razgovor je vidljiv unutar vaše elektroničke pošte. Ostala komunikacija se odvija putem vaših e-mailova ili privatnih brojeva, kao i svi daljnji dogovori.Ako je korisnik prilikom registracije unio i broj svog mobilnog telefona, taj broj će se prikazati ispod njegovog imena u prikazu Moguće zamjene.

Ideja platforme DJORAJ je omogućiti pronalazak najboljih zamjena, ali na njihovu uspješnu fizičku zamjenu - ne možemo utjecati.

4. PRETRAŽIVANJE OGLASA

Platforma također nudi mogućnost pretraživanja i pregleda svih oglasa koji se ne slažu s vašim željama. Pritiskom na logo DJORAJ u gornjem lijevom vrhu ili odabirom POČETNA u zaglavlju platforme dolazite na početnu stranicu platforme. U nastavku se nude kategorije koje želite pretraživati. Odabirom željene kategorije, pojavljuje se filter oglasa, potkategorije i oglasi. Detaljno pretraživanje ovisi o tome koliko podataka unesete, nakon čega pritisnite TRAŽI. Svi oglasi će biti vidljivi, kao i kutija želja korisnika za taj oglas, međutim kontakt i zamjenu s oglašivačem možete ostvariti samo ako imate oglas koji odgovara jednog njegovoj želji. Ovo su samo neke od zamjena koje Vas možda zanimaju. Ako kliknete na opciju NE ZANIMA ME, zamjena se briše, a na njeno mjesto dolazi nova.

5. POSTAVKE PROFILA

Unutar malog izbornika gdje je vaša korisnička slika i ime, u vrhu platforme DJORAJ, otvarate Moji oglasi za pregled svojih mogućih zamjena, kao što je u poglavlju 3. objašnjeno. Odabirom opcije Profil možete vidjeti svoje oglase od posljednje dodanog. U izborniku odaberite Postavke profila kako bi mogli mijenjati određene osobne podatke i korisničku sliku. Također vidite svoja plaćanja, kao i mogućnost promjene lozinke. Nakon unesenih promjena pritisnite SPREMI. Unutar izbornika nalazi se i Odjava.

6. OGLASI

Moguće zamjene prikazuju trenutno moguće zamjene za vaš oglas u skladu s vašim željama.

A. AKTIVNI OGLASI

Aktivni oglasi su prikaz vaših oglasa dostupnih za zamjenu, te su vam u tom prikazu dostupne i dodatne mogućnosti. Možete prikazati oglas, deaktivirati oglas, obrisati ga, izmijeniti ili istaknuti određeni oglas uz određenu naknadu. Oglas je moguće izmijeniti 3 puta. U ovom pregledu dostupan je broj dana do isteka pojedinog oglasa.

Unutar izmjene oglasa, mijenjaju se i želje po tom oglasu!

B. NEAKTIVNI OGLASI

Neaktivni oglasi su oglasi kojima je isteklo vrijeme objave ili ste ih deaktivirali. Pod neaktivnim oglasima se nude mogućnosti ponovne objave oglasa, njegova izmjena ili njegovo brisanje.