Pravila privatnosti i uvjeti korištenjaPravila privatnosti

Ova Pravila o zaštiti privatnosti opisuju kako prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, u vezi s vašim pristupom i korištenjem platforme DJORAJ.

Platforma DJORAJ posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka, a Zaštita privatnosti uređuje postupanje s Vašim podacima prilikom korištenja platforme.

Naš tim predano radi kako bismo brinuli o vašoj informacijskoj sigurnosti i privatnosti. Ako imate razloga misliti da su vaš korisnički račun ili osobni podaci izloženi riziku, na primjer, ako je netko mogao saznati vašu lozinku, odmah nas kontaktirajte, putem mail adrese info@djoraj.com.

Platforma DJORAJ automatski prikuplja podatke o uređaju kojim pristupate platformi. Ove podatke koristi u svrhu ponude svojih usluga, održavanja njihove kvalitete te dobivanja općih statističkih podataka vezanih uz korištenje platforme.

Upisom osobnih podataka (ime, prezime, županija i grad stanovanja, email adresa) prilikom registracije, na za to predviđena polja na platformi potvrđujete da ste svoje osobne podatke dobrovoljno stavili na raspolaganje te da dozvoljavate da ih DJORAJ koristi u svrhu u koju su podaci dani, a na što ćemo vas posebno upozoriti. Prilikom upisa osobnih podataka na za to predviđena polja na platformi, uputit ćemo vas na ovu Zaštitu privatnosti kako biste se upoznali sa svojim pravima u odnosu na zaštitu predmetnih osobnih podataka.

S obzirom da je privatnost korisnika od iznimne važnosti, platforma DJORAJ prikuplja samo podatke potrebne za pružanje usluga i podrške, poboljšanje korisničkog iskustva, unaprjeđenje usluge i informiranje korisnika o novim uslugama, udovoljavanje zakonskih propisa. Platforma DJORAJ prikuplja podatke koje korisnici upisuju prilikom registracije, pružanja savjeta, podrške ili odgovora na prigovore, plaćanja usluga ili povrata uplaćenih sredstava, drugih aktivnosti na platformi.

U skladu s navedenim, ovime vas obavještavamo da je DJORAJ voditelj obrade osobnih podataka koje unosite u za to predviđena polja na platformi te se predmetni podaci koriste isključivo u svrhu za koju su dobrovoljno dani DJORAJ platformi.

Za sva pitanja i ostvarivanje prava u obradi vaših podataka možete kontaktirati DJORAJ na info@djoraj.com.

Opća uredba o zaštiti podataka predviđa sljedeća prava: pravo da budete informirani o obradi vaših osobnih podataka, pravo na ispravak netočnih podataka, pravo na brisanje i ograničenje obrade, pravo na prenosivost te pravo na prigovor.

DJORAJ može koristiti prikupljene podatke kako bi vam pružili učinkovitiju korisničku uslugu, olakšali korištenje platforme uklanjanjem potrebe za učestalim upisivanjem istih podataka ili za prilagodbu platforme vašim osobnim sklonostima i interesima.

DJORAJ ne prodaje, iznajmljuje ili posuđuje osobne podatke korisnika platforme trećim stranama i štiti vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa. DJORAJ može proslijediti vaše osobne podatke pouzdanim poslovnim partnerima za određene svrhe kao što su razne statističke analize, oglašavanja, omogućavanje korisničke potpore ili slične potrebe. U takvim slučajevima DJORAJ će svom poslovnom partneru zabraniti korištenje vaših osobnih podataka u drugu svrhu osim ugovorene te će obvezati poslovnog partnera na čuvanje povjerljivosti osobnih podataka.

U bilo kojem trenutku možete od platforme DJORAJ zatražiti sljedeće:

  1. da vam omogući pristup vašim osobnim podacima- možete tražiti informacije o tome koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.
  2. da vam osigura kopiju osobnih podataka koje čuvamo- Možete nas kontaktirati ukoliko želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.
  3. zatražiti ispravak pogrešnih podataka- želimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele
  4. zatražiti brisanje osobnih podataka- možete tražiti od platforme DJORAJ da zaustavi obradu ili čak brisanje vaših osobnih podataka. Ukoliko vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, DJORAJ bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ukoliko su vaši osobni podaci potrebni kako bi mogli ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti. Za brisanje vaših osobnih podataka pošaljite nam mail na adresu info@djoraj.com
  5. ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunosti- ukoliko želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obradu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju smatramo legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.

Prigovor vezan za vaše osobne podatke imate pravo uputiti DJORAJ platformi na info@djoraj.com.

Prigovor možete uputiti i nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).


Uvjeti korištenja

1. Prihvaćanje uvjeta korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela platforme DJORAJ i svih njezinih dijelova automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.

Korisnici su dužni redovito čitati uvjete korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem stranice DJORAJ, ili bilo kojeg njezinog dijela, u svakom trenutku upoznati s trenutnim uvjetima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

DJORAJ pridržava pravo promjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku, i bez prethodne najave. Nove promjene stupaju na snagu danom objave te su ih se korisnici dužni pridržavati.

2. Zabranjene aktivnosti

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja platforme, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

a) DJORAJ je platforma koja se bavi ISKLJUČIVO RAZMJENOM predmeta. Korisnici koji budu postavljali oglase za prodaju i kupnju bit će odbijeni s platforme.

a) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,

b) objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,

c) lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,

d) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,

e) objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, „spam“, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje,

f) reklamiranje i upućivanje ostalih korisnika na druga web prodajna mjesta

g) zamjena predmeta u ime i u korist korisnika platforme DJORAJ čiji je račun zatvoren zbog kršenja Uvjeta korištenja

Vlasnik platforme zadržava pravo na temelju vlastite procjene i bez prethodne obavijesti ukloniti sadržaj koji smatra neprikladnim ili koji nije u skladu s ovim Uvjetima korištenja.

Niti jedan dio platforme ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

3. Uvjeti razmjene

DJORAJ posjetiteljima u dobroj vjeri osigurava korištenje sadržaja njihove platforme. DJORAJ je platforma koja se bavi ISKLJUČIVO razmjenom predmeta.

Korisnici samostalno i dobrovoljno postavljaju predmet za razmjenu na platformu te mu određuju procijenjenu vrijednost i željene predmete za razmjenu. Zainteresirani korisnici samostalno se međusobno kontaktiraju, te dogovaraju način razmjene i isporuke zamijenjenih proizvoda.

Korisnici su dužni nuditi samo realne zamjene tj. da je vrijednost ponuđenog predmeta jednaka vrijednosti predmeta koji je drugi korisnik ponudio u zamjenu (ili je ponuđena i doplata s bilo koje strane), također, da odgovara kategoriji željenog predmeta.

Korisnici koji budu nudili nerealne zamjene (znači da predmeti ne odgovaraju željenoj kategoriji ni vrijednosti) bit će označeni kako „spameri“ i blokirani.

Korisnici bi trebali ljubazno i s poštovanjem odgovarati na upite i ponuđene zamjene. Ukoliko vam drugi korisnik ne odgovori na upit ili ponuđenu zamjenu, DJORAJ ih ne može prisiliti na odgovor.

Savjetujemo korisnicima da ukoliko postoji mogućnost, kontaktiraju druge korisnike pozivom.

DJORAJ nikako ne sudjeluje niti u jednom dijelu razmjene predmeta između korisnika osim pružanja usluga korištenja naše web platforme. Razmjena se odvija isključivo između korisnika, te DJORAJ ne sudjeluje u niti jednom segmentu razmjene između korisnika.

Sve sadržaje platforme koristite na vlastitu odgovornost i DJORAJ se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

4. Izuzimanje odgovornosti

DJORAJ ne preuzima odgovornost niti jamstvo za bilo koji predmet oglašen na platformi uključujući:

a) Točnost podataka korisnika

b) Pravo vlasništva korisnika koji daje predmet razmjene

c) Sadržaj, opis, kvalitetu, vrijednost i legalnost bilo kojeg predmeta na platformi

d) Istinitost opisa i kvalitete slika predmeta razmjene

e) Spremnost korisnika da provede zamjenu

f) Autorska prava na objavljenim fotografijama i predmetima

Aba.net se oslobađa svake odgovornosti za bilo kakve materijalne ili pravne nedostatke na oglašenim ili zamijenjenim predmetima na platformi DJORAJ.

Korisnici, prihvatom ovih uvjeta obvezuju se sve sporove vezane za pojedinu zamjenu rješavati isključivo međusobno te oslobađaju Aba.net bilo kakve odgovornosti za štetu bilo koje vrste, nastale kao posljedica takvih odnosa.

Pristup platformi i svim njezinim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije.

5. Reklamacije i prigovori korisnika

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (članak 10), sve prigovore i reklamacije možete dostaviti u pisanom obliku na adresu sjedišta društva (Put Žnjana 14D 21000 Split) ili e-mailom na adresu info@djoraj.com. Odgovor će uslijediti u najkraćem mogućem roku.